Bij de plaatsing van een mooie grasmat is het van groot belang dat de ondergrond goed voorbereid is. Het bestaande gazon moet verwijderd worden en een goede ondergrond moet aangelegd worden.

 

Op de chape komt meestal een geotextiel, dit werkt geluiddempend, gaat onkruid tegen en verdeeld de druk.

Na de voorbereidende werken zullen de grasmatten gesneden en geplaatst worden. De matten worden aan elkaar gelijmd en aan de zijkanten met speciale haken vastgemaakt.

Op voorhand een legplan laten opstellen zal voorkomen dat er onnodig snijafval is en dat de richting van het gras optimaal is voor het invallend zonlicht.

Na de plaatsing van de grasmatten zullen deze ingezand worden. Het zand zorgt voor afkoeling op hete zomerdagen, tevens zullen de vezels minder snel plat gelopen worden en  voorkomt u dat de grasmat opwaait bij hevige wind.

Kiezen voor kunstgras is een duurzame investering die u veel plezier en comfort zal bezorgen. Eindelijk genieten van het mooie weer, zonder al dat werk om uw tuin mooi en groen te houden. Wij adviseren om uw grasmat te laten plaatsen door een ervaren installateur. Bij de installatie houden we rekening met verschillende factoren, zodat u optimaal kan genieten van uw grasmat.

Kiest u om de grasmat zelf aan te leggen, dan kunnen wij u bijstaan en u door het proces begeleiden.

 

 

Legtips:
1. Zorg voor een stevige, goed gedraineerde en egale ondergrond. Voor het beste resultaat adviseren wij een chape.

2. Voordat je het kunstgras gaat uitrollen, is het belangrijk om kijkrichting in acht te nemen. Kunstgras is namelijk voorzien van een vleug. Het mooiste effect krijg je wanneer je vanaf je terras of uit je raam in de vleug kijkt. Houdt hier rekening mee wanneer je alle banen naast elkaar legt.

3. Rol nu het kunstgras uit over de langste zijden, zo voorkom je dat er onnodig veel naden ontstaan. Laat het kunstgras iets over de rand heenlopen, zodat je het eenvoudig op maat kunt snijden. Laat tussen de verschillende delen een kier open van 2 tot 4 mm. Op deze manier kan het gras altijd nog een beetje werken.

4. Voor het verbinden van de delen gras gebruiken we lijmband. Sla hiervoor het kunstgras terug om het band eronder te plaatsen. Zorg dat het tapijt aan de onderkant schoon is zodat het goed plakt en het kunstgras niet meer kan loslaten. Druk alle naden goed aan als het kunstgras eenmaal ligt. Snijd het gras bij daar waar nog niet netjes bij de randen is.

5. Randen vastmaken. Onze experts adviseren om een kunstgrashaak om de 100 centimeter in de grond te plaatsen. Onze haken zijn zowel kind- als diervriendelijk en verdwijnt onder de spriet de grond in.

6. Indien het type kunstgras het voorschrijft, zul je de mat nu moeten voorzien van instrooizand. Dit zorgt ervoor dat de vezels automatisch weer opveren en de mat gewicht krijgt. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor een optimaal resultaat en veeg het tegen de vleug in met een middelharde bezem. Je kunt hierna het kunstgras gazon in gebruik gaan nemen.